Post Icon

Sam ili u vezi? / Single or In a relationship?

Često se zapitam, šta je bolje, biti sam ili biti u vezi? Mnogo je primera i situacija kada ovi iz prve grupe požele da budu članovi druge grupe, kao i obrnuto. Jednostavno slobodnima nedostaju neke stvari koje oni koji su u vezi imaju, a isto tako ovi iz veza bi se veoma rado menjali za nešto što slobodni poseduju...

Ja bih na prvo mesto kao prednost slobodnih, a možda i ono za čime zauzeti najviše žude, stavila slobodu. Da definitivno je sloboda nešto što je prednost kada ste sami. Ok idemo dalje, šta je još prednost solista.


Pa, recimo to da kada ste single imate vremena, kao i prostora da raditi neke stvari koje vas čine srećnim, a za druge su možda malo neobične.


Idemo dalje. Ah, da! Ako ste solo, a vozač ste, pa to je divno! Nema ko da vam zvoca kako vozite i objašnjava vam kako treba da vozite... Velika prednost!


Šta je još prednost single osoba?! Ja bih u prednosti ubacila i to da kada klopate kod kuće ne morate se praviti kao da ste u restoranu, već slobodno rukama u velikim zalogajima možete smazati nešto ovako:
 
Da nastavim... prednosti hmm... Naravno! Slobodno gledanje, a i poneki flert kada se u vašoj blizini pojavi neko ko izgleda možda baš ovako:


Idemo dalje. Prednost - nema ko da vas požuruje u pravljenju spiska za kupovinu, pa se posle još i ljuti ako nije sve kupljeno, pa se mora ponovo ići u shopping. Shopping kako volim tu reč.


Imate više mesta u svom krevetu!


Nema guranja pod kišobranom - i ovako ih prave nedovoljno velike.


Ujutru bez priče možete uživati u doručku i prvoj kafi za lep početak dana.

Ako vam se sluša ista pesma 100 puta zaredom, slobodno ćete je pustiti, bez da vas iko opominje i prevrće očima kada je pustite ponovo.


Kada ste sami komšije se neće ljutiti na vas, jer neće vam niko u kasnim satima, ili ranim jutarnjim, dolaziti pod prozor i pevati vam serenadu ili što je češći slučaj drati se kako vas voli i da se bez potrebe ljutite na njega. 

 

I na kraju ono što je možda najbitnije, kada ste sami nema nikoga ko bi vam slomio srce - jer morate priznati to iskustvo i nije baš lepo.


Ali, posle svega ovoga ipak postoji to ali. Kada ste sami nemate nikoga pored koga biste se skupili i osećali sigurno u zagraljaju.


Nema nikoga ko bi vam umesto onog doručka i kafe u tišini doneo isto to u krevet.


Ali je tu i zbog onog malog kišobrana, koji vam izgleda ogromno kada ste sami.


Kada imate nekoga pored sebe ne zanimaju vas drugi koji izgledaju onako kako smo već rekli, jer za vas je ta osoba koja je pored vas lepša i bolja od njih dvojice zajedno.


Ma i te komšije, šta se oni bune, kao da nikada nisu bili zaljubljeni.


A i to slomljeno srce - šta sad, desi se pa prođe. Ali uvek lakše prođe i brže se oporavi kada svakog dana čujete ili vidite nešto ovako.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 коментара:

Keti's Closet said...

Odlicen post:)
ketiscloset.blogspot.com

Dragana Daša said...

super post, koliko se samo nas to zapita draga :)

Borislawa said...

Hvala :)
i koliko nas i koliko samo često :)

Post a Comment