Juče sam bila vredna i isprobala sam novi recept za osvežavajući kolač tortu sa jabukom i bananom. Nije da se hvalim, ali stvarno je super, pogotovo za vreme ovih toplih dana.
Potrebno:
- 100gr petit ber keksa
- malo mleka
I fil:
- 3 veće kisele jabuke
- 3 banane
- 100 gr šećera
- 150 gr oraha
- kašičica ruma (ili ekstrakt ruma)
- 150 gr petit ber keksa
II fil:
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 500 ml mleka
- 20 gr putera
III fil:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
U pleh poređati petit ber keks koji ste prethodno umočili u malo mleka.
Priprema I fila:
Jabuke oljuštite i izrendajte na sitno, isto uradite i sa bananom. U tu smesu dodajte šećer, orah, rum, i krupnije mleven petit ber keks. Sve dobro promešajte i rasporedite preko natopljenog petit ber keksa.
Priprema II fila:
Puding pripremite po uputstvu sa kesice. Kada je puding gotov u njega ubacite puter i promešajte da se puter rastopi. Vruć puding prelite preko sloja od jabuka i banana.
Priprema III fila:
Šlag pripremite po uputstvu i sipajte ga preko rashladjenog pudinga od vanile. Tortu stavite u frižider i pustite je da se dobro rashladi.
Serviranje:
Prilikom serviranja svako parče ukrasite ili rendanom čokoladom ili kakao prahom.
Prijatno!
0 коментара:
Post a Comment