Post Icon

Kopriva - savršenstvo za kosu

Prošle nedelje čula sam za jedan "recept" vezan za negovanje i jačanje kose. Uglavnom kada pričamo o kosi i njenoj nezi spominjemo razne preparate, posebne maske, kreme i mnoga druga čuda, a u svemu tome zaboravljamo na stvari koje nam dolaze iz prirode, kao što je npr. kopriva. 


Kopriva je godinama bila korišćena za negu kosu i mislim da ne bi bilo loše da joj se vratim, jer definitivno deluje. Ono što vam je potrebno za ovaj "recept" jeste sušena kopriva (čaj od koprive) koji ćete naći u većini prodavnica zdrave hrane. U veću posudu sipajte vodu, pustite da voda proključa, dodajte koprivu i ostavite da se kuva neko vreme na blagoj vatri. Zatim dobijeni čaj, procedite i sipajte u flašu koja će vam biti pri ruci svaki put kada perete kosu. Tačnije, nakon pranja kose, potrebno je da kosu isperete ovim čajem, koji nećete posle ispirati običnom vodom.


A kako bi pojačali dejstvo koprive, predlažem vam da koristite šampon od koprive sa pantenolom - protiv opadanja kose. Ja koristim Afroditin, mada ima i drugih proizvođača ove vrste šampona, ali moj izbor je ipak bio Afrodita kozmetika.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 коментара:

Tina Maxima said...

Kopriva je zakon,kako za krvnu sliku tako i za kosu...

Maja said...

Pratim te :) Ja sam jedno vreme,pa bas dosta dugo praktikovala ovo , pre pranja skuvam lonac caja od koprive , operem kosu , uradim sve i na kraju samo preko prelijem kosu ovim cajem , on bi se do tad taman ohladio i kosa mi je bila lepa , sjajna . Moze isto i sa kamilicom .

Mihajla said...

Ja sam to radila sa kamilicom,sa koprivom nisam probala,ali mogla bih, sigurno ne moze da steti...

http://belgradefairy.blogspot.com/

sugarhoneybaby said...

Mogla bih da probam:)

Post a Comment