Post Icon

Stariji, mlađi, generacija... Koga birate?

Nije tako retko čuti da se mlađe žene zabavljaju sa starijim muškarcima, ali i obrnut primer je takođe dosta prisutan. Dosta pesama ima na tu tema, filmova, a da ne pričamo o primerima iz sveta show biznisa o kojima svakodnevno slušamo i čitamo.

Šta je to zbog čega mlađe žene privlače stariji, odnosno mlađi muškarci? 

Mogu vam reći da sam bila i na jednoj i na drugoj strani, ali ipak bih se pre opredelila za one starije. Nekako se kraj njih možete osećati sigurno, a sigurnost je ipak, kako čika Maslov kaže, veoma važna - bez nje se ne mogu ostvariti neke više potrebe. Stariji muškarci zaštitnički su nastrojeni, iskusniji u svakom pogledu, da  ne kažem "premazani raznim bojama", tako da tačno znaju kako da se postave u određenoj situaciji. Znaju da izbegnu bespotrebne svađe i prepirke, da se pored njih osećate ženstveno, poštovano, da izvuku iz vas ono najbolje. Ovakvi muškarci su nezavisni i stoje čvrsto na nogama, ali time što su još uvek slobodni sa svojih trideset i nešto godina znači da su ipak mladalačkog duha, da su spremni za nove avanture za koje im treba neko mlađi ko će ih razumeti i podržati u tome.
* S obzirom da ja imam 23, a spominjem one sa trideset i nešto godina, možete zaključiti da govorim o razlikama od 10 do 15 godina.


 



Kada je reč o muškarcima iz druge grupe, odnosno onim mlađim naraštajima, situacija je ovakva: zanimljivi su, puni fora, sa njima možete uživati u raznim "igricama", izlasci sa njima su zabavni, znaju da budu izuzetno šarmantni i morate priznati da imaju petlju čim se upuštaju u avanturu zvanu "muvanje" devojke koja je od njih starija bar pet godina. Ali istao tako oni su i nesigurni, ne baš od poverenja, za njih starija devojka još uvek predstavlja nešto čime će se hvaliti. Oni hoće da se pokažu kao zaštitnici, međutim uglavnom vi budete ti koji štitite njih, a da ne govorim o tome da je većina njih društvo vašeg mlađeg brata ili možda mlađi brat vaše drugarice.





Naravno, ovde postoji i ona grupa muškaraca koja je tu vaše godište ili godinu, dve stariji ili mlađi. E ti su za mene večita enigma! Još nisu sazreli dovoljno, a nisi baš ni klinci. Oni se trude da budu samostalni, a onda ih nazove mama da ih pita kada će kući, ili još gore - žele da dovedu devojka kući, ali prethodno moraju da provere teren da im roditelji ne iskoče odnekud. Ljute se za svaku sitnicu, ne javljaju se jer im neki planovi nisu uspeli, pa im je ceo svet kriv, onda se sete da život ide dalje, pa se tako sete i vas. U jednom trenutku pričate sa njima o nekim ozbiljnim temama, da bi u drugom saznali da još nisu uspeli da pređu sledeći nivo u njihovoj omiljenoj igrici, pa će zato ostati kod kuće da se malo igraju, a vi slobodno izađite u grad, ali im se ipak javite da ne brinu.




Eto, to je neko moje viđenje muškaraca kroz različite generaciji, ne kažem da sam upravu, ali kroz dosta primera pokazalo se tako.
Da li se slažete samnom? Kakva su vaša iskustva? Za koju grupu muškaraca se vi opredeljujete?
Glasajte! :)


P.S. Ne brinite nisam zaboravila, izuzeci uvek postoje i dobro je što je tako.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 коментара:

Tina Maxima said...

zanimljiv post...i glasanje,super...vidim vode matorci:))

Miss Psycho Cat said...

Hehe, ja nikako nisam za te razlike od 15 godina, ok, ako se desi ljubav, desila se, ne zna ona za godine, ali mnogo je meni to, ne kogu ja da se blesavim i budem derište pored njega. Ja se sa svoje 22 prosto ne vidim sa nekim od 30 i kusur, taj još malo pa za moju mamu može :D

Post a Comment