Post Icon

Canapés - Mali ukusni zalogaji

Mislim da nema osobe koja nije probala kanape, a da posle toga nije poželela da ih proba ponovo i ponovo i ponovo. Za mene su oni savršeni. Kombinacija hrskavog tosta, raznih namaza, svežeg povrća, začina, izgleda savršeno, a pritom staje u jedan zalogaj.
Predpostavljam da sam vas do sada sa par prethodnih reči namamila da poželite da "probate" po koji slasni zalogaj - canapé! Ako je tako onda zasucite rukave, pravac kuhinja, nekoliko minuta spremanja i uživanje.
Ovo je moja tajna kako ja spremam kanapee i kakve sve to namaze kombinujem, nadam se da će vam se svideti i da ćete ovu tajnu proširiti dalje, da i drugi mogu uživati u njoj.


Potrebno za pripremu:

1. Tost hleb
2. Puter ili margarin
3. Čajna kobasica
4. Feta sir
5. Sirko krem namaz ukus paprike
6. Pavlaka
7. Tunjevina u komadu
8. Šunkarica
9. Senf
10. Limunov sok
11. Mirođija
12. Peršun
13. Krastavac
14. Čeri paradajz
15. So, biber

Priprema:
Za pripremu kanapea potrebno je prvo spremiti sve namaze. Namazi se spremaju u malim količinama, ali je zato bitno da ih ima dosta.

Namaz 1:
U manju činiju stavite nekoliko kašika pavlake, malo drobljenog feta sira, malo limunvog soka, so po ukusu, sveže sitno naseckane mirođije ili sušene mirođije iz kesice. Pomešati da se svi sastojci sjedine.

Namaz 2:
Sitno naseckajte šunkaricu (jedna puna šake) i dodajte je u manju činiju gde se nalazi malo otopljenog putera, tu dodajte i jednu kašičicu senfa, malo limunovog soka, nekoliko kašika pavlake, soli po ukusu, a možete dodati i vlasac ako volite. Sve dobro pomešati.

Namaz 3:
Opet u manju posudu, činijicu, dodajte nekoliko kašika pavlake, sitno naseckani sveži krastavac, malo ulja, so i biber po ukusu. Pomešati.

Namaz 4:
U činijicu dodajete kašiku sirko krem namaza ukus paprike, malo sitno naseckane šunkarice, drobljenog feta sira, i malo pavlake. Sve to pomešati i po potrebi dodati so. Ako volite ljuto možete dodati i malo tucane ljute paprike. 

Namaz 5:
Kao i za prethodne namaze, tako i za ovaj potrebna vam je manja činija gde ćete staviti tunjevinu u komadu koju ste pre toga malo zdrobili, limunov sok, pavlaku i malo sveže sitno seckane mirođije ili sušene. Sve dobro sjediniti.


Dalja priprema:

Tost hleb ispecite u tosteru - tek toliko da se zarumeni. Svaku krišku presecite na četiri jednaka dela, a zatim svaki deo (kanape) premažite sa malo putera ili margarina i na njega stavite kašičicu nekog od prethodno pripremljenih namaza. Zatim preko namaza stavite list tanko sečene čajne kobasice, a preko čajne dodajte opet kašičicu nekog namaza, ali gledajte da namaz koji ide na čajnu ne bude isti onaj koji ste stavili i ispod čajne. Ovaj postupak ponovite sve dok ne potrošite sve sastojke, ali obratite pažnju, kao što sam rekla da se na jednom kanapeu ne nađu dva ista namaza. 
Kada ste to završili ide dekorisanje koje se sastoji od toga da sada na svaki kanape stavite polovinu ili trećinu, četvrtinu (zavisi od veličine) čeri paradajza i listić svežeg peršuna. Takođe za dekorisanje možete koristiti i sveži ne oljušteni krastavac, ali ako njega koristite onda nemojte stavljati listiće peršuna, već uzmite crvenu papriku ili ajvar - da bi se boje slagale.

PRIJATNO!

P.S. Ovaj post je posvećen mojoj Jovani! Jole uživaj i prijatno - znamo da je tunjevina tvoj favorit :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 коментара:

Ivanasworld said...

deluje ukusno :-)

fashionmagnolia said...

mmmmm, ukusno...

Dubravka Gadžurić said...

Super izgledaju!
heh, sad prvi put vidim da si i ti psiholog, pa još da si i studirala Novom Sadu :)

Unknown said...

Mmmmmmmmmmmm! Yummy! :)))

Post a Comment