Post Icon

Šljokice / Sequins

Iako je vreme novogodišnjih praznika prošlo, to ne mora da znači da na šljokice treba da zaboravimo. Šljokice su zanimljiv detalj koji u svakoj prilici mogu da upotpune naš izgled. Naravo, sa njima ne treba preterivati, već umereno odabrati boju, model, odnosno komada garderobe koji će biti predstavnik šljokica, a ostale delove kombinacije obojiti jednostavnošću.

Although the time of holidays have passed, it doesn't mean that the sequins to forgetting. Sequins are an interesting details that can complement your every outfit. Of course, with them we musn't exaggerate, but to be moderate and opt for only one item of clothing witch will be with sequins.








 

Kad govorimo o šljokicama, ne smemo zaboraviti i na predivne Tašarija tašnice sa šljokicama.

Speaking of glitter, we musn't forget the wonderful Tašnarija purse with sequins.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Post Icon

* Srećan Prvi Rođendan! / Happy First Birthday! *

Jako sam srećna i ponosna jer je moj blog Fashion And Other Things by Borislava danas proslavio svoj prvi rođendan!
Pre tačno godinu dana, 25.01.2011., nešto posle ponoći objavila sam prvi post koji je govorio o krznu kao velikom hitu u sezoni jesen / zimu 2010/2011. Pre nego što sam napravila blog razmišljala sam i o mogućnosti pravljenja sajta ili fan stranice o modi, ali ipak sam se odlučila za blog koji je postao mesto mog uživanja, odmora, ali naravno i rada. Zaista, zar ima bolje nego kada ukombinujete ove tri stvari - radite, uživate, odmarate se. 
Nadam se i volela bih da je i vama Fashion And Other Things by Borislava mesto na kome uživate i na koje se veoma rado vraćate. Hvala vam, jer da nije bilo vas teško da bih danas na ovaj način proslavljala ovaj dan! Ljubi vas puno vaša B :*
P.S. Izvinite zbog zakašnjenje, juče sam ostala bez neta, pa nisam mogla da objavim post.


I'm very happy and proud because my blog Fashion And Other Things by Borislava today celebrated its first birthday!
Exactly a year ago, 25.01.2011. a little after midnight, I published the first post that was talked about fur as a great hit of the season Fall/Winter 2010/2011. Before I made a blog I thought about possibility of making the site or fan page about fashion, but I opted for a blog that has become a place of my enjoyment, relaxation, but of course work. Indeed, is there better than when you combine these three things - work, enjoy, resting.
I hope and I would like to you Fashion And Other Things by Borislava be place where you enjoy and where you will be back. Thank you, because it wasn't you and your support none of this wouldn't be really! Love you a lot your B :*
P.S. I apologize for the day delay, yesterday I lost my net, and I couldn't publish post.
































Košulja / Shirt - Change Me
Prsluk / Vest - Terranova
Naočare / Eyeglasses- Prada
Cipele / Shoes - Occasioni Novi Sad
Torba / Bag - No name

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Post Icon

Borba sa šiškama / Fight With the Bangs

Predpostavljam da svako ko je ikada imao šiške zna kako je teško boriti se sa njima kada rešite da ih više ne želite. Ja sam skoro bila u toj borbi, a mogu reći da sam još uvek. Već neko vreme pokušavam da ih pustim, i ne mogu da kažem da ne rastu, rastu one, ali da li mogu sporije?! Dolazila sam u iskušenje da ih ponovo skratim, pa sam onda htela i da ih nadogradim, ako je to moguće, svašta mi je padalo na pamet, ali ipak sam se odlučila da ih pustim da rastu prirodnim putem. Sad su dostigle neko dužinu koja je dovoljna da mogu da ih zakačim sa strane. Mnogo mi je lakše tako, ali ipak treba još vremena proći dok ne dostignu dužinu prihvatljivu za razne frizure.


I guess that anyone who has ever had bangs know how difficult it's to fight with them, when you decided to no longer want them. I was almost in that fight, and I can say that I'm still. For some time I try to let them go, and I can't say that don't grow, they grow, but can be slower?! I come to the temptation to shorten them again, so I then wanted to upgrade them, if it's possible, anything I even think, but I decided to let them grow naturally. Now they have reached a length that is sufficient to be able to hook onto the side, but still need more time to pass until they reach an acceptable length for a variety of hairstyles. 

Ja bez šiški / I without bangs


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Post Icon

H&M šešir / H&M Hat

O mojoj proslavi Nove godine u Budimpešti sam vam već pričala, ali vam nisam rekla da sam se i ponovila novim H&M šeširom. Dugo sam tražila neki ovakav šešir, ali mi je svaki put izmicao za dlaku. Međutim, ovog puta čim sam ga videla odjurila sam sa njim do kase, kako bi što pre postao moj. :)

About celebration my New Year's Eve in Budapest I already told you, but I didn't say that I bought new H&M hat. I have long sought such a hat, but every time it escaped by a whisker. However, this time as soon as I saw him I ran with it to the cashier how as soon as possible became mine.






Šešir / Hat - H&M
Bundica / Fur coat - Tara Jarmon
Džemper / Sweater - No name
Pantalone / Pants - New Yorker
Čizme / Boots - Metro
Torba / Bag - David Jones

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Post Icon

Stariji, mlađi, generacija... Koga birate?

Nije tako retko čuti da se mlađe žene zabavljaju sa starijim muškarcima, ali i obrnut primer je takođe dosta prisutan. Dosta pesama ima na tu tema, filmova, a da ne pričamo o primerima iz sveta show biznisa o kojima svakodnevno slušamo i čitamo.

Šta je to zbog čega mlađe žene privlače stariji, odnosno mlađi muškarci? 

Mogu vam reći da sam bila i na jednoj i na drugoj strani, ali ipak bih se pre opredelila za one starije. Nekako se kraj njih možete osećati sigurno, a sigurnost je ipak, kako čika Maslov kaže, veoma važna - bez nje se ne mogu ostvariti neke više potrebe. Stariji muškarci zaštitnički su nastrojeni, iskusniji u svakom pogledu, da  ne kažem "premazani raznim bojama", tako da tačno znaju kako da se postave u određenoj situaciji. Znaju da izbegnu bespotrebne svađe i prepirke, da se pored njih osećate ženstveno, poštovano, da izvuku iz vas ono najbolje. Ovakvi muškarci su nezavisni i stoje čvrsto na nogama, ali time što su još uvek slobodni sa svojih trideset i nešto godina znači da su ipak mladalačkog duha, da su spremni za nove avanture za koje im treba neko mlađi ko će ih razumeti i podržati u tome.
* S obzirom da ja imam 23, a spominjem one sa trideset i nešto godina, možete zaključiti da govorim o razlikama od 10 do 15 godina.


 



Kada je reč o muškarcima iz druge grupe, odnosno onim mlađim naraštajima, situacija je ovakva: zanimljivi su, puni fora, sa njima možete uživati u raznim "igricama", izlasci sa njima su zabavni, znaju da budu izuzetno šarmantni i morate priznati da imaju petlju čim se upuštaju u avanturu zvanu "muvanje" devojke koja je od njih starija bar pet godina. Ali istao tako oni su i nesigurni, ne baš od poverenja, za njih starija devojka još uvek predstavlja nešto čime će se hvaliti. Oni hoće da se pokažu kao zaštitnici, međutim uglavnom vi budete ti koji štitite njih, a da ne govorim o tome da je većina njih društvo vašeg mlađeg brata ili možda mlađi brat vaše drugarice.





Naravno, ovde postoji i ona grupa muškaraca koja je tu vaše godište ili godinu, dve stariji ili mlađi. E ti su za mene večita enigma! Još nisu sazreli dovoljno, a nisi baš ni klinci. Oni se trude da budu samostalni, a onda ih nazove mama da ih pita kada će kući, ili još gore - žele da dovedu devojka kući, ali prethodno moraju da provere teren da im roditelji ne iskoče odnekud. Ljute se za svaku sitnicu, ne javljaju se jer im neki planovi nisu uspeli, pa im je ceo svet kriv, onda se sete da život ide dalje, pa se tako sete i vas. U jednom trenutku pričate sa njima o nekim ozbiljnim temama, da bi u drugom saznali da još nisu uspeli da pređu sledeći nivo u njihovoj omiljenoj igrici, pa će zato ostati kod kuće da se malo igraju, a vi slobodno izađite u grad, ali im se ipak javite da ne brinu.




Eto, to je neko moje viđenje muškaraca kroz različite generaciji, ne kažem da sam upravu, ali kroz dosta primera pokazalo se tako.
Da li se slažete samnom? Kakva su vaša iskustva? Za koju grupu muškaraca se vi opredeljujete?
Glasajte! :)


P.S. Ne brinite nisam zaboravila, izuzeci uvek postoje i dobro je što je tako.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS