Post Icon

CVETNI PRINT - Modni trend u sezoni pročeće/leto 2011

Kada se govori o modnim trendovima, mora se nepomenuti da slepo praćenje trendova ne znači da smo in. Zato uvek treba nositi one trendi komade koji idu uz naš lični stil. Nema potrebe nositi nešto samo zato što je to hit, a da se pri tome ne osećamo prijatno u toj odevnoj kombinaciji. 

Kao što je Koko Šanel (Coco Chanel) jednom rekla: "Moda bledi, samo stil ostaje isti.", tako i ovog puta kada je reč o cvetnim printevima, treba voditi računa da li se oni uklapaju u naš lični stil. Ono što je sigurno, jeste da trend cvetnih printeva odlazi i dolazi, ali ipak ženstveni stil gotovo nikada ne može da postoji bez cveća.

Mnogi dizajneri i brendovi koristili su cvetni trend u svojim kolekcijama proleće/leto 2011. Cveće je bilo kako štampano, tako i vezeno.

 D&G

 Chanel

 
Oscar de la Renta

Carolina Herrera koristi cveće kao osnovu za svoju kolekciju. Cveće prikupljeno u osamnestom veku poslužilo joj je kao inspiracija.

Carolina Herrera

Dok Mary Katrantzou stidljivo predstavlja cvetni trend u svojoj kolekciji, Anna Sui se igra sa cvećem i predstavlja ga svuda u svojoj proleće/leto 2011 kolekciji. 

Anna Sui

Čak i Jean Paul Gaultier, koji se obično ne fokusira ne ženstvenost, u kolekciji proleće/leto 2011 obratio je pažnju na cvetni trend, i u svoje kreacije uneo dozu romantike.

Jean Paul Gaultier

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Post a Comment