Zabaglione je savršeni dezert za zaljubljene, pogotovo ako se pravi u kombinaciji sa jagodama koje svojom crvenom bojom daju posebnu čar, a naravno i svojim ukusom.
Dakle ako želite da iznenadite svog dragog/dragu i zajedno uživate u savršenom ukusu ove poslastice, koju nije teško napraviti. Zato izvolite recept i naravno prijatno!
Potrebno za 4 čaše:
4 žumanca
65 g šećera
120 ml Marsale (Italijansko dezertno vino)
pakovanje piškota
sveže jagode
Priprema:
1. Napunite šerpu do pola vodom i staviti da provri.
2. U drugu posudu sipajte žumance i šećer i mutete mikserom oko 8 minuta, dok masa ne postane penasta.
3. Kada voda provri, stavite da se na pari kuva krem (žumance i šećer) i uz neprestano mućenje mikserom polako dodajte vino.
4. Mutiti dok masa ne postane penasta i jednolika.
5. U dezertne čaše nalomite piškote i stavite očišćene i iseckane sveže jagode.
6. Sadržaj čaše preliti toplim Zabaglione-om i ukrasite listićem mente.
0 коментара:
Post a Comment